۰۶ / خرداد / ۱۴۰۴ - 27 May 2025
23:21
کد خبر : 9690841
۱۰:۴۱

۱۴۰۴/۰۳/۰۶
گزارش بسیج از طرح تربیتی "امین"

نقش بی بدیل حلقات تربیتی و مهارتی بسیج در پرورش نسل پاک/"طرح امین" موفق ترین طرح تبلیغ تربیتی در کشور 

علیخانی عنوان کرد: باید به نقش بی بدیل حلقات تربیتی و مهارتی بسیج در تربیت نسل های پاک و نوجوانان عزیز باور داشت و برای اعتلای بسیج اقدام کرد. از نظر کارشناسان، طرح امین طبیعی‌ترین طرح تبلیغ تربیتی در کشور است که بسیار موفق بوده است.

 

قزوین _ به گزارش بسیج، طرح امین یکی از طرح های بسیار موفقی است که به ‌منظور تقویت و تعمیق معرفت دینی و انقلابی، تعالی معنوی و اخلاقی معلمان و دانش‌آموزان و اولیا‌ در مدارس کشور اجرا می‌شود و این طرح تربیتی تلاش دارد تا در گام نخست دانش‌آموز را به مصداق حدیث «من عرف نفسه فقد عرف ربّه» به خودش بشناساند، وقتی خودشناسی تعالی یابد، فرد به سمت خدا و قرآن و اهل‌بیت(ع) سوق داده خواهد شد و اهتمام به نماز و گناه‌گریزی، حیا و عفت، صداقت و درستکاری و امثال آن در وجود فرد شکل می‌گیرد.

نقش بی بدیل حلقات تربیتی و مهارتی بسیج در پرورش نسل پاک/

طلاب مبلغ با ورود به مدرسه توانسته‌اند با بچه‌ها و با خانواده‌ها ارتباط بگیرند و یک رابطه صمیمی ایجاد شده است، از نظر کارشناسان، طرح امین طبیعی‌ترین طرح تبلیغ تربیتی در کشور است که بسیار موفق بوده است.

 

طلاب جوان، خوش‌فکر و دغدغه‌مند با لحاظ همه شرایط فنی و علمی با حضور در مدارس از طریق معاونت تبلیغ حوزه های علمیه با همکاری آموزش پرورش و رعایت همه قوانین، مصوبات و بخشنامه‌های مصوب در هر دو دستگاه فعالیت می‌کنند.

نقش بی بدیل حلقات تربیتی و مهارتی بسیج در پرورش نسل پاک/

باز‌خورد حضور روحانیون و طلاب جوان با انگیزه و دارای خلاقیت و مهارت در حوزه تعلیم و تربیت‌، بازخوردهای مثبتی را در بین دانش‌آموزان داشته و دارد.

 

طلاب امین در قالب «طرح امین» به عنوان‌ طلبه تبلیغی روزانه چند ساعت با حضور در مدارس‌ به سئوالات دینی دانش آموزان و حتی معلمان در وقت‌های خارج از کلاس‌های رسمی پاسخ می‌دهند، با دانش آموزان مأنوس می شوند و از این رهگذر برخی مسائل دینی و اخلاقی و اعتقادی را برای آنان بازگو می کنند؛ در همین رابطه با یکی از مبلغان امین در مدارس استان قزوین گفتگویی داشتیم.

نقش بی بدیل حلقات تربیتی و مهارتی بسیج در پرورش نسل پاک/

خانم علیخانی، مبلغ امین و معاون فرهنگی حوزه علمیه کوثر در گفتگو با بسیج این گونه خود را معرفی کرد: متولد سال ۱۳۶۰، متاهل و مادر ۲ فرزند هستم. تحصیلات خود را در مدارس قزوین تا مقطع دیپلم در رشته ریاضی فیزیک به اتمام رسانده و در سن ۲۰ سالگی ازدواج کردم.

 

وی ادامه داد: در ۳۱ سالگی در حالی که دو فرزند، یکی ۸ ساله و یک نوزاد، دو هدیه زیبای الهی را داشتم وارد حوزه علمیه خواهران شدم و تحصیلات خود را آغاز کردم. بعد از اتمام تحصیلات درسطح دو (یعنی مقطع کارشناسی) با قبولی در رشته کلام، مقطع کارشناسی ارشد را آغاز و وارد سطح ۳ حوزه علمیه خواهران شدم.

نقش بی بدیل حلقات تربیتی و مهارتی بسیج در پرورش نسل پاک/

این فعال فرهنگی تصریح کرد: با ورود به سطح ۳ در مصاحبه ورودی مدارس امین پذیرفته و به عنوان مبلغ امین در مدارس مشغول به فعالیت شدم.

 

 وی تشریح کرد: مبلغ امین در مدارس با دانش آموزان، اولیا و کادر مدرسه ارتباط دارد و باید معارف ناب و غنی دینی را برای این سه گروه عزیز و فرهیخته مشفقانه تبیین کند؛ مبلغ امور دینی باید مانند طبیب دَوّار باشد و مشکلات و شبهات دانش آموزان را مرتفع نماید. 

 

وی تأکید کرد: مبلغ توانمند و موفق می‌تواند به‌ عنوان یک مشاور مذهبی، امام جماعت، معلم قرآن‌، اداره کننده جلسات اولیا و مربیان، بازوی تربیتی و سخنران زبردست در مدرسه خدمت کند.

 

وی افزود: پس از تجربه طولانی از حضور نظام‌مند طلاب و روحانیون در مدارس آموزش و پرورش، ما امروز شاهد توسعه این حضور هستیم و با درخواست‌های خانواده‌ها و مدیران و مربیان آموزش و پرورش، این طرح در حال گسترش است. به‌همین دلیل لازم است، در جهت عمق بخشیدن به فعالیت‌ها نیز تلاش مضاعفی صورت گیرد.

 

علیخانی ابراز کرد: مبلغان امین باید مهارت‌های ارتباطی با دانش‌آموزان در سنین مختلف را بلد باشند و بتوانند ارتباطی صحیح برقرار و پیام‌های دین را در وجود دانش‌آموزان نهادینه کنند.

 

این مبلغ امین ادامه داد: ارتباط با دانش آموزان، برگزاری مراسمات ملی و مذهبی، اقامه نماز جماعت، بیان احکام، برگزاری محافل انس با قرآن، برگزاری کلاس‌های تربیتی در مدرسه، پاسخ به شبهات و مشاوره دینی از جمله فعالیت‌های یک مبلغ طرح امین است.

 

وی بیان کرد: در کلاس‌های تربیتی حدود ۱۰ عنوان اصلی با موضوعات: خداشناسی، ایمان به غیب، حجاب، امربه معروف ونهی از منکر، نماز و...در قالب های متفاوت مانند داستان، معما، بازی، گفتگو، پرسش و پاسخ به فراخور رده سنی دانش آموزان ارائه می شود. 

 

 علیخانی اظهار کرد: بعد از حدود ۶ سال فعالیت در مدارس، بیش از ۲ سال است در سمت معاون فرهنگی وارد حوزه علمیه خواهران شدم و خادمی طلاب عزیز را بر عهده گرفتم و اکنون نیز با افتخار برنامه‌های فرهنگی را در کنار کادر محترم و طلاب گرانقدر انجام می‌دهیم که شامل فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و همچنین فعالیت‌های فرهنگی جذاب مهارتی، توانمندسازی، زیارتی، اردویی و غیره را در حوزه علمیه داریم.

 

 سرمربی صالحین حوزه حضرت خدیجه ( س) ناحیه امام حسن مجتبی (ع) در مورد فعالیت‌های خود در بسیج عنوان کرد: در مسجد محل و پایگاه بسیج نیز برای دانش آموزان کلاس های تربیتی برگزارمی کنیم و در سایر مراکز فرهنگی شهر نیز فعالیت داریم.

 

وی افزود: بنده سال هاست که به فضل خدا با مجموعه بسیج با عناوین سرمربی صالحین همکاری می کنم در زمان طلبگی دربسیج طلاب به عنوان نیروی انسانی مشغول و اکنون به عنوان سرمربی صالحین خدمتگزاری می کنم. 

 

 سرمربی صالحین عنوان کرد: با بنیاد عفاف و حجاب، ستاد نماز جمعه، سازمان تبلیغات، امور مساجد و غیره نیز همکاری دارم و معتقد هستم مسجد و بسیج این دو نهاد فرهنگی به عنوان مکاتب تربیتی و انسان ساز می توانند در شکوفایی استعدادهای انسان ها در مسیر درست موثر واقع شوند. 

 

 مبلغ فرهنگی یادآور شد: بسیج که از ابتکارات امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی بود در مسائل عدیده اجتماعی، فرهنگی، جهادی، نظامی، امنیتی و... راهگشا بوده، هست و خواهد بود فقط باید به نقش بی بدیل حلقات تربیتی و مهارتی بسیج در تربیت نسل های پاک و نوجوانان عزیز باور داشت و برای اعتلای بسیج اقدام کرد. 

 

 علیخانی در پایان خاطرنشان کرد: بسیاری از شهدا از دل بسیج به جبهه ها عازم شدند و در دفاع از دین و کیان این مرز و بوم با صلابت جنگیدند و به درجه عظیم شهادت نائل آمدند. نخبگان و بزرگان ما به بسیج معتقد بوده و در آن نقشه های مهمی ایفا می کردند.

 

گزارش: اعظم علویری 

 

انتهای پیام /۱۰۰۴

سهیلا عظیمی
خبرنگار: سهیلا عظیمی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید